Nagyvilág

Embertelen méretű szúnyoginvázióval küzdenek Texasban az áradások után

Alig fejezte a pusztítást Texasban a Harvey hurrikán, a Karib-térségben át máris Florida felé tart Irma. De a texasiak sem lélegezhetnek még fel, a szupervihar, és azt követő áradások mellékhatásai még előttük állnak. Például egy szúnyoginvázió, ami máris irtózatos méretű, holott a csúcspontjától még messze van.

A területek, ahonnan lassan húzódik vissza a víz, tökéletesen alkalmasak a vérszívó rovarok szaporodására. Máris új egyedek milliói lepték el ezeket a vidékeket, és egyre többen lesznek.  A Texas déli részén fekvő Lineman környékén máris súlyos a helyzet. Egy Tyrell Bennett nevű férfi és egy kollégája a város határában készítettek videót az invázióról.

A szúnyogcsípések pedig nem csak kellemetlenek, de veszélyes járványokat is terjesztenek. A WHO adatai szerint a szúnyogok a világ legveszélyesebb állatai, csípéseik következtében minden évben legalább egymillió ember hal meg.

A szúnyogok olyan járványokat terjesztenek, mint a Nyugat-nílusi láz, a Dengue-láz, vagy a Zika-vírus. A Nyugat-nílusi láz 2002 óta van jelen Texasban, tavaly 370 megbetegedést regisztráltak az államban. A 2006-os Katrina hurrikán után készült egy tanulmány, ami megállapította, hogy a vihar által sújtott területeken több mint duplájára nőtt Nyugat-nílusi lázban megbetegedők száma. Texasban ennél is drasztikusabb emelkedés várható.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik