Nagyvilág

Péniszgyertyaként próbáltak egymillió dollár értékű drogot New Yorkba csempészni

Az amerikai drogellenes ügynökség (DEA) öt embert tartóztatott le, mert megpróbáltak New Yorkba és New Jersey-be metamfetamint, ismertebb nevén, meth-tet csempészni. A hálózat nem mindennapi módon próbálta meg bejuttatni a drogot az városokba.

A metamfetaminból pénsz formájú gyertyákat öntöttek, így próbálták meg bevinni és eladni a kábítószert.

A banda nem kis tételekkel dolgozott: a hatóságok összesen 1300 font, vagyis majdnem 600 kg súlyú drogot foglaltak le náluk. A kábítószer nagy részére péniszgyertyaként találtak rá a DEA emberei.

A drogellenes ügynökség egyik ügynöke beépült a szervezetbe, így sikerült eljutni az elosztást koordináló Agustin Zamora-Vegához. Az egyik DEA-ügynök vevőnek álcázta magát, ám az adás-vétel helyett végül rajtaütöttek a banda tagjain.

A kábítószereket vegy New Jersey-i raktárban tartották. A beépült ügynökök látták, hogy a kábítószereket milyen módon rejtették el és osztották végül tovább a kábítószerkereskedők. Egyikük arról számolt be, hogy sok esetben nyalókának álcázták a metamfetamint, de a legbizarrabb egyértelműen a fent említett pénisz formájú gyertya volt.

Borítókép: Drug Enforcement Administration

Vice

Ajánlott videó

Olvasói sztorik