Nagyvilág

Nem kapott vízumot az a vietnami édesanya, aki a haldokló gyermekéhez utazott volna az Egyesült Államokba

A 33 éves vietnami nő, Trinh Phan 2003-ban az Egyesült Államokba, San Jose-ba emigrált, ahol aztán megházasodott, majd családot alapított. Trinh egész életében igyekezett egészségesen élni, figyelt rá, hogy ne mérgezze a testét, soha még egy cigarettát sem szívott el. Ezek ellenére az orvosok a nőnél előrehaladott, 4. stádiumban lévő, agresszív tüdőrákot diagnosztizáltak. A szakértők szerint a 33 éves anyukának jó esetben is mindössze hetei vannak hátra. Trinh egyik utolsó kívánsága az volt, hogy még életében láthassa az édesanyját, aki Vietnamban él.

A találkozó azonban első körben nem jöhetett létre, mivel a hatóságok nem adtak beutazási engedélyt az idős vietnami nőnek.

A szívszorító eset hamar nagy visszhangot váltott ki, rengetegen megszólaltak az üggyel kapcsolatban, a közvélemény túlnyomó többsége az anyuka mellé állt. A történetbe beszállt egy californiai kongresszusi képviselő, Zoe Lofgren, aki szerint megengedhetetlen, hogy a bürokrácia miatt ne találkozzon egymással a haldokló nő és az édesanyja. Lofgren elmondta, hogy minden tőle telhető segítséget meg fog adni, hogy a családnak, hogy békében búcsúzhassanak el Trinh-től.

A képviselőnő levelet is írt Donald Trumphoz, hogy segítsen meggyorsítani az eljárást, ugyanis napról napra kevesebb ideje van a 33 éves, súlyos betegnek.

Úgy látszik, hogy a remény nem halt még meg teljesen, ugyanis Lofgren közbenjárásának köszönhetően az Egyesült Államok külügyi bizottsága augusztus 31-re, csütörtökre kiírt egy meghallgatást, hogy Trinh elmagyarázhassa, miért van szüksége az édesanyjának minél hamarabb amerikai vízumra.

A borítóképen a súlyos beteg nő látható a saját kisfiával.

NY Daily News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik