Nagyvilág

Egy amerikai sörfőzde átállt vízpalackozásra, hogy megsegítse a Harvey hurrikán károsultjait

Az egyik legnagyobb amerikai sörvállalat, az Anheuser-Busch Georgiában található cartersville-i üzeme a Harvey hurrikán okozta vészhelyzet miatt sörgyártás -és palackozás helyett átállt vízpalackozásra, hogy el tudják látni azokat a károsultakat, akiknek odaveszett csaknem mindenük.

A vízzel teli sörösüvegeket az ország katasztrófa által legsúlyosabban sújtott területeire szállítják, hogy mindenki friss, megfelelő minőségű ivóvízhez jusson ezekben a nehéz időkben. Bill Bradley, az Anheuser-Busch alelnöke elmondta, hogy szinte a teljes kapacitásukat, beleértve az üzemeket, de még a logisztikát is, arra fordítják, hogy vizet juttassanak el olyan helyekre, ahol a hurrikán miatt leálltak az olyan alapvető szolgáltatások is, mint az ivóvízellátás.

Texasban vasárnap éjjel nem hogy apadt volna, hanem egyenesen erősödött az esőzés, több mint ezer embert mentettek ki az otthonából, többek között Houstonban is. Meteorológusok előrejelzései szerint az esőzések várhatóan még erősödnek is és a viharzóna egészen szerdáig tombol Texasban. Szombaton és vasárnap mintegy 75-80 centiméternyi csapadék hullott, elsősorban Houstonra. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint példa nélküli a természeti katasztrófa.

Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városának számító Houston utcáin vasárnap estére mellkasig-vállig ért a víz, és bár a vihar délután mintegy 150 kilométernyire északra vonult, körívet leírva lassan visszatért a város fölé.

Munchies

Ajánlott videó

Olvasói sztorik