Nagyvilág

Kim Dzsong Unnak már három gyermeke van

Egyelőre a nemét sem lehet tudni a harmadiknak.

Már három gyermeke van az észak-koreai diktátornak, Kim Dzsong Unnak – tudta meg a dél-koreai hírszerzés. Erről hétfőn tájékoztatták a déli törvényhozást.

A kormányzó demokrata párt egyik képviselője közölte: a tájékoztatás szerint Kim Dzsong Un felesége, Ri Szol Dzsu februárban adott életet a gyermeknek, akinek nemét egyelőre nem tudják. Egy ellenzéki képviselő pedig azt mondta: az információ azért fontos számukra, mert ez jelzi, hogy a diktátor felesége továbbra is befolyásos személy Észak-Koreában.

A déli politikusok más forrásokból úgy tudják: Kim Dzsong Un első gyermeke kisfiú, a második pedig kislány. Az utóbbit az amerikai NBA-játékos Dennis Rodman is elkotyogta, amikor 2013-ban meglátogatta a diktátort, és elmondta: „fogtam a kezemben a gyermeküket, Dzsu It, és beszéltem Ri asszonnyal is”.

Már a tavalyi év végén találgatták, hogy Ri Szol Dzsu terhes lehet, mert több hónapra eltűnt a nyilvánosság elől. A nőről, aki 2011-ben, Kim Dzsong Il temetésén tűnt fel Kim Dzsong Un oldalán, nagyon keveset lehet tudni. Azt is a dél-koreai hírszerzés tárta fel 2012-ben, hogy 2009-ben házasodtak össze. Ri Szol Dzsu Kínában tanult, és Dél-Koreában is járt 2005-ben, az Ázsiai Atlétikai Bajnokságon, az észak-koreai szurkolócsapat tagjaként. Korát 30 év körülire becsülik. (CNN)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik