Nagyvilág

Hajnalban hívta a barátait egy férfi, mert nem akart magányosan meghalni

„Vödröket hánytam tele vérrel” – írta egyik utolsó Facebook-bejegyzésében Conan Soranno. A 39 éves Los Angeles-i fotós hosszú időn át küzdött motorbalesetben elszenvedett súlyos sérüléseivel. A férfi jó ideje elhagyta már a kórházat, mert nem tudta fizetni a számlákat.

Soranno a Facebookon végig tudósított élete utolsó időszakáról. Azt írta, senkinek sem kellene olyan kemény döntéseket meghoznia, hogy súlyos betegen kórházba megy-e, vagy megtartja az otthonát. Neki el kellett adnia az autóját ahhoz, hogy ez a dilemma egyáltalán felmerülhessen: mihez kezd a pénzzel: lakbért fizet, vagy kórházi kezelést.

A férfi július végén, feladva minden büszkeségét, az interneten kezdett el adományokat gyűjteni. Bár kapott is háromezer dollárnyi felajánlást, a segítség későn érkezett. Utolsó posztjában Soranno azt írta: „hajnali háromkor hívtam fel a barátaimat, mert nem akartam egyedül lenni, amikor meghalok”. Nem sokkal később a szerettei megerősítették, hogy Conan Soranno halálhírét.

Mindeközben az Egyesült Államokban Donald Trump elnök, és egy mögötte álló republikánus csoport tovább küzd azért, ahogy megsemmisítse az „Obamacare” néven elhíresült, bárki számára elérhető egészségügyet szavatoló törvényt.

(via Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik