Nagyvilág

Öten kényszerítik spárgázásra a zokogva könyörgő gimnazistát – videó

Óriási botrányt váltott ki a cheerleader-edző kegyetlenkedése.

Megrázó képsorok jelentek meg az interneten egy denveri iskolában történtekről. Az intézmény cheerleader-csapatának edzésén készült néhány videófelvétel, mindegyiken az látszik, hogy a táncoslányokat négyen-öten lefogják, az edző pedig saját testsúlyával nyomja le őket, hogy sikerüljön lemenniük spárgába.

Az alábbi videón Ally Wakefield látható, aki zokogva könyörög társainak és edzőjének, hogy hagyják abba, de hiába. A lány lába megsérült az „edzés” után. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A videókat még június közepén elküldték az iskolákat, mégsem indult vizsgálat az ügyben – egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is a 9News csatorna kereste meg kérdéseivel a tanfelügyeletet.

Azóta viszont már odáig jutott az ügy, hogy ideiglenesen felfüggesztették állásából a cheerleader-edzőt és a helyettesét, az iskolaigazgatót, az igazgatóhelyettest és a denveri iskolákért felelős jogtanácsos helyettesét. A cheerleader-csapatot többen is otthagyták, amióta fény derült az esetre.

A vezető tanfelügyelő elmondta: szakmai minőségében és két középiskolás korú lány apjaként is rendkívül aggasztónak találja a felvételeken látottakat, ez a magatartás tökéletesen szembemegy azzal, amit az iskolai közösség a legfőbb értékeinek tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik