Nagyvilág

Olajtankerrel ütközött egy amerikai hadihajó – fotók

Egy olajtankerrel ment egymásnak a McCain romboló Szingapúr partjainál, jelenleg is folyik a vízbe esettek felkutatása.

Tíz matróz eltűnt abban a hajóbalesetben, ami a szingapúri partok közelében történt vasárnap – írja az NBC News. A karambol azért szokatlan, mert egy amerikai hadihajó ütközött egy kereskedelmivel. A USS John S. McCain, az ismert republikánus szenátor admirális felmenőiről elnevezett romboló a Malacca-szorosban egy 30 ezer tonnás vegyi- és olajtankerrel ütközött.

MTI/EPA/The Straits Times/Desmond Foo

A tíz eltűnt tengerész mellett öten meg is sérültek a USS McCainen az amerikai haditengerészet közleménye szerint. A japán időzóna szerint hajnali 5.24-kor történt esetet balesetként kezelik, amiben a hadihajó kikötői oldal rongálódott meg. A szingapúri kormány szerint a tankerből nem került olaj a tengerbe.

MTI/EPA/The Straits Times/Desmond Foo

Az esetre Donald Trump elnök egy sajtótájékoztatón annyit reagált, hogy “túl rossz”, majd Twitterén is megemlékezett az eltűntekről. McCain szenátor is kitett Twitterére egy üzenetet, amiben arról ír, feleségével, Cindyvel imádkoznak a matrózokért és elismerik a kutató-mentő csapatok munkáját.

Az NBC emlékeztet rá, az utóbbi három hónapban ez a második amerikai romboló, ami ütközött. Legutóbb a USS Fitzgerald ment neki egy japán kereskedelmi hajónak, a balesetben heten meghaltak. A hajó három tisztjét felmentették a szolgálat alól, mert a legénység súlyos hibákat vétett, magyarán nem figyelte eléggé a hajó helyzetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik