Nagyvilág

Elfogták a világbajnok erőemelő gyilkosát

Andrej Dracsovot egy habarovszki szórakozóhely előtt verték agyon.

Elfogta az orosz rendőrség Andrej Dracsov erőemelő világ- és Európa-bajnok feltételezett gyilkosát – közölte belügyi forrásokra hivatkozva az AmurMedia hírügynökség.

Dracsov egy habarovszki szórakozóhelyen vasárnap a hajnali órákban szóváltásba keveredett, összeverekedett egy másik vendéggel, aki egy forgórúgással leterítette a sportolót, majd többször megütötte fekvő ellenfelét. A 32 éves sportoló a kórházban belehalt fejsérüléseibe.

Az eset világszerte nagy feltűnést keltett, mert a végzetes verekedésről készült videók felkerültek az internetre.

A gyanúsított nevét hivatalosan most nem közölték, de korábbi sajtóhírek szerint a gyanúsított a 25 éves Anar Zinarov a kevert harcművészetek művelője.

Korábbi hírek szerint a biztonságiak nem próbálták őket szétválasztani, de most az AmurMedia azt jelentette, hogy kétszer is szétválasztották őket a végzetes összecsapás előtt. Dracsov a 120 kilós súlycsoport világbajnoka volt, majd extrém testépítésbe kezdett és regionális szinten abban is ért el sikereket.

Július 29-én a Bajkál-tó partján Jurij Vlaszko, a szabadfogású birkózás Európa-bajnoka vesztette életét egy tömegverekedésben. A sportoló halálát okozó késelőt augusztus elején fogták el Burjátföldön. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik