Nagyvilág

Autó csapódott buszmegállókba Marseille-ben

Egyelőre rejtély, hogy baleset vagy szándékos támadás történt-e a dél-francia városban. Egy ember meghalt. Az elkövető pszichiátriai kezelés alatt állt.

A francia rendőrség szerint egy halottja és egy sérültje van annak az esetnek, ami során egy kocsi hajtott két buszmegállóba Marseille-ben – közölte Twitterén a Sky News. A sofőrt őrizetbe vették. Úgy tudni, az elkövetőt piti bűnök miatt már ismerték a rendőrök, illetve hogy mentális problémái is voltak. A helyi La Provence arról ír, hogy az elkövető egy 35 éves grenoble-i férfi, aki pszichiátriai kezelésre érkezett a városba. Ami fontos, hogy a terrorgyanús személyek listáján nem szerepelt.

A gázoló furgonja. Fotó: AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS

A régi kikötő környékét és egy fontos alagutat is lezártak, az embereket a környék elkerülésére kérik. A rendőrség nagy erőkkel szállta meg a belvárost. A halálos áldozat egy 42 éves nő, a sérült egy 29 éves nő. Úgy tudni, egy fehér kisteherautóval (egy Renault Masterrel) gázolt az elkövető, aki reggel lophatta el a kocsit. Egyelőre nem tudni, az eset közúti baleset vagy újabb ámokfutás-e, de a lopott autó esete az utóbbit erősíti.

Mindez azért lehet különösen ijesztő, mert épp a múlt héten sokkolta Spanyolországot, hogy egy elkövető egy kisteherautóval végigszáguldott a barcelonai La Ramblán, ahol 13 embert megölt, 120-at megsebesített. Egy közeli katalán kisvárosban is volt utána egy kisebb szándékos gázolás, itt a kocsiban utazó négy elkövetőt agyonlőtték a rendőrök. A barcelonai merénylőt jelenleg is keresik, már azt is tudják, ki az.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik