Nagyvilág

Megvertek egy náci karlendítéseket csináló részeg turistát Németországban

Az amerikai férfi ellen ráadásul még eljárást is indítottak, tiltott jelkép használata miatt.

Megvertek egy 41 éves amerikai turistát Drezda belvárosában, miután a férfi náci karlendítéseket csinált az utcán – jelentette a német és az amerikai sajtó. Az eset szombat reggel történt, miután a meg nem nevezett férfi kijött egy bárból – közölte a helyi rendőrség. A turista a hatóságok közlése szerint „nagyon részeg volt”.

Az amerikai férfit egy járókelő verte meg, akit felháborított a náci karlendítés. A turista nem mondott semmit, csak náci köszöntést csinálta. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, amit még a helyszínen el tudtak látni a mentősök.

A támadó elmenekült a helyszínről, és egyelőre nem találták meg. Ellene testi sértés gyanújával nyomoznak. Közben az amerikai turista ellen is nyomozást indítottak, tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint ez nem csak a karlendítést érinti. A turistánál a hatóságok közlése szerint „alkotmányellenes szervezet jelvényt” találtak.

Az eset egy héttel azután történt, hogy őrizetbe vettek Németországban két kínai turistát, miután náci karlendítéssel pózoltak a szövetségi parlament, a Bundestag épülete előtt Berlinben.

Kiemelt fotó: Látogatók a “Hitler: Hogyan történhetett?” című berlini kiállításon Fotó:Europress/Wolfgang Kumm/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik