Nagyvilág

Elítéltek egy nagyikból álló bűnbandát Kínában

Volt a Monty Python társulatnak egy legendás jelenete (melyik nem volt az?) a Pokol Nagyijai. A sztori főszereplői, megveszekedett idős hölgyek, akik bandába szerveződve terrorizálják egy békés kisváros lakóit.

Ami a hetvenes évek elejének Angliájában groteszknek számított, az ma Kínában a hideg valóság. Henan tartomány egyik városában, a napokban ítéltek több évnyi börtönre egy harmincfős, idős nőkből álló bűnbanda tagjait.

A hölgyek, akik szabadtéri táncórákon ismerkedtek össze, adósságokat hajtottak be, és elüldöztek az otthonaikból olyan embereket, akik ingatlanfejlesztő cégek terveinek útjában álltak. A módszereik a hangos átkozódástól, a köpködésen át, egészen a fizikai bántalmazásig terjedtek. Volt áldozatuk, akit meztelenre vetkőztettek, majd a nemi szerveit szorongatták.

Ha kiszemeltek valakit, először rend szerint egy megafonba ordibálva követni kezdték, és napokig nem szálltak le róla. Ha úgy gondolták, már eleget puhítottak a célszemélyen, elmondták neki, mit akarnak tőle. Ha az áldozat nem akarta teljesíteni a parancsaikat, újabb fokozatba kapcsoltak.

Több férfivel csinálták meg, hogy letépdesték a saját ruháikat, majd megfenyegetőzni kezdtek, hogy feljelentést tesznek szexuális zaklatásért. Egy áldozat elmesélte, hogy hat napon át, folyamatosan állt tíz nő a háza ajtajában, és a családtagjait zaklatták.

A bírósági tárgyalásukon az idős nők két indokkal magyarázták tettüket. Egyrészt nagyon unatkoztak, másrészt hatalmas szükségük volt a kevéske nyugdíjuk kiegészítésére. A nagyibanda tagjait egy behajtó cégeknek, illetve építési vállalatoknak dolgozó férfi fizette. Az asszonyok napi bére 200 jüan (nem egészen 8 ezer forint) volt.

A főnökük 11 évi börtönbüntetést kapott, az asszonyok közül tizennégyen kaptak, 2 és 11 év közötti büntetést. Az idős nőket összesen 29 bűncselekmény elkövetésében találták bűnösnek.

(Borítóképünk illusztráció.)

(Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik