Nagyvilág

Egy kanadai család két háza égett porrá erdőtűzben két év alatt, pedig 1500 kilométert költöztek

Borzalmas szerencsétlenség, ha egy embernek az otthonával együtt elég mindene. Az pedig példátlan, hogy valakivel ez egymás után kétszer is megtörténjen, egymástól közel 1500 kilométernyi távolságra.

A kanadai Schurman család első otthona az albertai Fort McMurray körül tomboló erdőtűzben égett porrá 2016 májusában. A családi házból csak a kandalló és a kémény maradt meg, minden más hamuvá vált a lángok között. Az erdőtűz miatt 88 ezer embert evakuáltak, akik közül sokan visszatértek a katasztrófa helyszínére, de Schurmanék úgy döntöttek, hogy másutt kezdenek új életet.

A Brit Kolumbiában fekvő Hanceville-be költöztek, ahol egy bérelt rönkházban rendezkedtek be. Idén júliusban azonban az új otthonuk is leégett, ismét csak a kandalló, és kémény maradt meg az erdőtűz pusztítása után.

„Belegondolni, hogy alig több mint egy év alatt két otthonunk is erdőtűzben semmisült meg, igazán észvesztő” – nyilatkozta Jason Schruman, a családfő.

A férfi jelenleg egy lakókocsiban él, régi lakhelyük, Fort McMurray mellett, hogy közel legyen a munkahelyéhez. A családja tőle 500 kilométerre, Edmontonban kénytelen meghúzni magát.

„Még mindig fizetnünk kell a részleteket két házra, amelyek nem léteznek többé, anyagilag a padlóra kerültünk. Sokkos állapotban vagyok, nem számítottam rá, hogy két otthonunk is leég” – mondta a kétségbeesett férfi.

(CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik