Nagyvilág

Videón, ahogy egy nő veri és harapdálja kutyáját a metrón

A többi utas nem bírta nézni a kínzást, és közbeléptek.

A kanadai hatóságok vizsgálatot indítottak egy nő ellen, miután a fél világot bejárta a videó, amin látni, hogyan bántalmazza kutyáját Toronto egyik metróján – jelentette a helyi sajtó. A felvételen látni lehet, ahogy a meg nem nevezett nő ráncigálja, harapdálja és üti a kicsi ebet, aki vinnyogva próbált tőle távol kerülni.

A videón látni, ahogy egy utas odamegy a nőhöz, hogy hagyja abba a kuya bántalmazását. Közben egy másik utas aktiválta a vészjelzőt, és a nőt végül a metrótársaság egyik alkalmazottja kísérte le a szerelvényről.


Az eset pénteken, helyi idő szerint nem sokkal délután negyed 5 után történt a torontói 2-es metró vonalán – mondta el a helyi sajtónak a torontói metró üzemelő TTC tömegközlekdési társaság szóvivője. A szerevényt a vészjelző aktiválása után egy állomáson megállították, és a nőt lekísérték.

A nőhöz rendőröket is hívtak. A rendőrök a nő, és több szemtanú meghallgatása után végül egy figyelmeztetéssel elengedték a nőt, miután a kutyán nem találtak semmilyen sérülésnyomot – közölte a torontói rendőrség szóvivője.

Miután az esetről készült videó felkerült a YouTube-ra, a rendőrség értesítette az OSPCA állatvédelmi hatóságot. Most ők vizsgálják az esetet, és annak eredményeitől függően döntenek a nő elleni vádemelésről. A szervezet szóvivője a helyi sajtónak egyelőre csak annyit közölt, hogy vizsgálják az esetet, és egyelőre túl korai lenne nyilatkozniuk az ügyről.

A videót készítő Roxy Huang a CBC kanadai televíziónak elmondta: amit látta, hogy mi történik, azonnal videózni kezdett. Elmondása szerint szeretett volna tenni valamit, de közbelépni nem mert, mert féltette biztonságát.

Allyson Douglas-Cook rendőrségi szóvivő ezzel kapcsolatban közölte:hasonló esetekben jó, ha a szemtanúk videót készítenek, mert a felvételek nagy segítséget jelelentenek a nyomozások alatt. A rendőrök általában azt kérik az emberektől, hogy ne lépjenek közbe, és inkább értesítsék a hatóságokat. Még akkor is, ha hasonló esetnek a szemtanúi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik