Nagyvilág

Pedofil erőszaktevőktől mentett meg két kisgyereket egy utas a repülőn

Látta, milyen üzeneteket írogat az előtte ülő férfi, és azonnal akcióba is lépett.

Egy éber tanárnőnek köszönhetően mentettek meg az amerikai hatóságok két kisgyereket egy pedofil párostól – jelentette csütörtökön a helyi sajtó. A rendőrök által hősként ünnepelt nő egy Seattle-ből San Joséba tartó repülőgépen ült hétfőn, amikor kiszúrta, hogy az előtt ülő férfi gyermekek szexuális molesztálásáról üzenget okostelefonján. És akcióba lépett.

A rendőrség közlése szerint az 56 éves Michael Kellar lebukását az okozta, hogy nagyképernyős telefonján nagy betűtípust használva beszélgetett partnerével. A mobilt ráadásul az arcához közel tartotta, így a mögötte ülő nőnek jó rálátása volt az üzenetváltásra.

Amikor a nő – akinek nevét saját kérésére nem hozták nyilvánosságra a hatóságok – látta, hogy az eleinte csak simán szexuális tartalmú beszélgetés gyermekek molesztálására tér át, saját telefonjával fotókat készített az üzenetekről. Majd csendben értesítette az utaskísérőket.

A Soutwest Airlines légitársaság munkatársai értesítették a San Joséi rendőrséget, és a férfit leszállás után őrizetbe vették a Mineta San Jose nemzetközi repülőtéren. Kellart az FBI ügynökeivel közösen hallgatták ki. A Mercury News beszámolója szerint a férfi engedélyt adott arra, hogy átnézzék telefonját, azt állítva, hogy az üzenetváltás nem volt más, csak fantáziálás.

A férfi telefonjának segítségével a hatóságoknak sikerült megtalálniuk beszélgetőpartnerét. A Tacoma városában élő nőhöz azonnal kivonultak a helyi hatóságok, és a helyszínen bebizonyosodott, hogy az üzenetváltások nem csak fantáziálások voltak.

A házban egy 5 és egy 7 éves gyermeket találtak, akit a hatóságok közlése szerint szexuálisan molesztáltak. A rendőrség közlése szerint a házban élő 50 éves Gail Burnworth Kellar utasításait követve molesztálta a gyerekeket. A hatóságok Kellart és Burnworth-öt is letartóztatták, és gyermekmolesztálás gyanújával börtönbe szállították.

A BuzzFeed cikke szerint Burnworth bébiszitterként dolgozott, és így fért hozzá a gyerekekhez. A hatóságok azt nem közölték, hogy a gyerekek – akikről azt sem lehet tudni, hogy lányok vagy fiúk voltak – pontosan milyen kapcsolatban álltak a gyanúsítottakkal, és azt sem, hogy a pár honnan ismerte egymást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik