Külföld
WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Trump meglepődött, hogy milyen nagy országok vannak Ázsiában

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2017. 08. 02. 08:49

Donald Trump elnök adott egy hosszú interjút a Wall Street Journalnak, amiben a lap rákérdezett, hogy egészen pontosan mekkora társasági adót szeretne a cégeknek. Az elnök pedig válaszadás helyett elkezdett egy hosszas meanderezést arról, hogy mi van ázsiában.

Hát, 15 százalékot célzunk meg. Meglátjuk, meglátjuk. Nem akarok semmit mondani a tárgyalásokról. Szeretném, ha 15 százalék lenne, hatalmasat fogunk nőni.

 

Szóval sokat foglalkozom külföldi országokkal és bármit is olvasott eddig, remek kapcsolatom van velük. Kedvelnek engem. Én kedvelem őket. Remek. Szóval felhívok ilyen nagy nagy országokat és beszélek a miniszterelnökkel, vagy az elnökkel. Megkérdezem, hogy vannak. Ó, nem tudom, nem tudom, nem jól, elnök úr. Megkérdezem, mi a probléma.

 

Ó, 9 százalékon a GDP, elnök úr, nem jó. Én meg mondom magamnak, hogy mi itt állunk 1 százalékon, haldoklunk, erre ők szomorúak. Szóval ezek az országok hatalmasak, háromszáz millió emberrel. Sokan mondják, hogy az Egyesült Államok hatalmas. Aztán felhívsz ilyen helyeket, mint Malájzia, Indonézia, és meg kérdezed, hányan laknak ott. Elképesztő, hányan laknak ott. Kínának 7-8 százalékos növekedése lesz, másfélmilliárd emberrel. Nekünk is jól kéne csinálni.

A fenti idézet több szempontból is elképesztő. Az amerikai elnök ezek szerint

  • megkérdezi a telefonban a kormányfőktől, hányan laknak az országaikban,
  • és alapvető gazdasági fogalmakról sincs tudása.

Kína, Malajzia és Indonézia azért nőnek ilyen gyorsan, mert fejlődő országok. Az Egyesült Államok pedig a világ legfejlettebb országa. A GDP-arányos növekedést azért hívják GDP-arányos növekedésnek, mert arányos a GDP-vel.

Az elnökök pedig tudni szoktak valamit az országokról, amelyekkel tárgyalnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.