Nagyvilág

Egy hét alatt három lövöldözés volt egy koppenhágai kerületben

Két alkalommal mopeddel érkeztek a támadók, majd felgyújtották és hátrahagyták járművüket.

Egy héten belül három lövöldözés volt a dán főváros, Koppenhága Nørrebro kerületében.

A legutóbbi lövöldözés áldozata egy harmincéves férfi, aki a rendőrség szóvivője szerint bűnözői körök tagjaként ismert. Bár eddig nem igazolták, hogy leszámolásról van szó, de Henrik Moll szerint a természetes következtetés ez.

A két támadó mopeden érkezett, egy üzlet előtt, a járdán álló embereket vettek célba. A sérült férfit a fenekén érte a lövés, kórházba vitték, állapota nem súlyos. A rendőrségi szóvivő elmondta: a helyszíntől nem messze egy felgyújtott mopedet találtak.

Múlt pénteken ugyancsak két, mopeddel közlekedő férfi lövöldözött a Mjølnerparken lakótelepen, több járművet eltaláltak, de emberek nem sérültek. A mopedet akkor is felgyújtva találták meg a közelben. Előzőleg két embert tartóztattak le a lakótelepen, miután rálőttek egy férfira a közeli Rovsingsgade negyedben.

A múlt héten a rendőrök nagyszabású razziát tartottak, mellyel a Mjølnerparkenben tevékenykedő bűnözői csoportokat vették célba. Többeket letartóztattak, egy pisztolyt és egy kést is lefoglaltak. A hatóságok megszigorították az ellenőrzést a környéken, külön indoklás nélkül átvizsgálhatnak bárkit. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik