Nagyvilág

Mallorcán rekedtek a Budapestre tartó járat utasai

Azt mondták nekik, hogy elromlott a gép.

180, Budapestre tartó turista rekedt Mallorca repülőterén, mert nem tudott időben elindulni a Wizz Air járata – írta éjjel a Magyar Nemzet. Az utasok bőröndjei már a repülőgépen voltak, amikor azt mondták nekik, elromlott a gép.

Egy dühös utas azt mondta: 18.25-kor kellett volna felszállniuk, szinte mindenki két órával korábban ért ki. A légitársaság a szállást nem fizette, négyeurós étkezési jegyet adott. „Legalább öt, öt év alatti gyermek is van az utasok között” – tette hozzá.

Frissítés

A Wizz Air az alábbi közleményt adta ki az eset kapcsán:

2017. július 30-án a Wizz Air 2384 számú, Palma de Mallorca-Budapest járatán közlekedő repülőgép soron kívüli műszaki ellenőrzésre szorult, mivel Palma de Mallorcára érkezéskor az utaslépcső kisebb sérülést okozott a repülőgép törzsén. A helyi szakemberek átvizsgálták a repülőgépet és jóváhagyták szolgálatba állását, ezt követően a járat 7 óra késéssel indult Budapestre. Az utasoknak a Wizz Air szabályzata és a vonatkozó EU-s rendelkezések szerint ételt és frissítőket biztosítottak. A Wizz Air őszintén elnézést kér az érintett utasoktól, azonban utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik