Nagyvilág

Két embert agyonlőttek Venezuelában egy tüntetés után

Két embert agyonlőttek a nyugati Mérida szövetségi államban egy tüntetés után, és ezzel vasárnap négyre emelkedett az alkotmányozó nemzetgyűlési választások miatt kitört összecsapások halálos áldozatainak a száma – közölte a venezuelai belügyminisztérium.

A gyilkosságok körülményei egyelőre nem ismertek. Caracas egyes kerületeiben is folytatódtak az utcai tüntetések, és az egyik során robbanás történt egy felvonuló rendőrségi motoros konvojban.

A rendőrök közül többen megsebesültek, és két motorkerékpár kiégett. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta az erős robbanást, de gyaníthatóan egy házi készítésű pokolgép volt az oka. A konvoj leállt, a rendőrök a sérül társaik segítségére siettek, és közben könnygázzal és sörétes puskával távolra kényszerítették a tüntetőket.

A hírügynökségek szerint a feszült légkörben folyó választásokon kisebb a részvétel a korábbi szavazásokhoz képest. Az országos választási bizottság szerint a szavazás rendben folyik, a néhány incidenst viszonylag rövid idő alatt elintézték vagy ellenőrzés alatt tartják. (MTI)

Kiemelt kép: MTI/AP/Ariana Cubillos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik