Nagyvilág

Megbénította egy festői település életét a róla készült videó

A svájci falut megrohamozták a turisták a gyönyörű tájakat bemutató felvételek nyilvánosságra kerülése óta.

Lavertezzo lakói ki vannak borulva. Az egyik legszebb svájci település élete július 10. óta (egy időre biztosan) megváltozott.

A jelzett napon egy olasz blogger feltett egy a települést bemutató videót a Facebookra, azzal, hogy a Maldív-szigetkre emlékeztető földi paradicsom mindössze egyórányira van Milánótól. Íme a videó:

A felvétel elég jó kedvcsinálónak tűnik, és már a tények is bizonyítják, hogy tényleg az: a videó rendkívül népszerű lett (2,6 milliós nézettség!), a települést pedig azóta blokád alá vették az olasz turisták.

A lavertezzói lakosok megőrülnek a hirtelen jött népszerűségtől: egyesek szerint az odaérkező idegenek cseppet sem tisztelik a helyieket, és mivel a környék infrastruktúrája nincs felkészülve ekkora turisztikai nyomásra, a festői szépségű tájból gyakorlatilag egy hatalmas szabadtéri vécé lett. Az odalátogatók után gyakran italos- és cigisdobozok hevernek szanaszét. A helyiek egy része arra panaszkodik, hogy a turisták félmeztelenül mászkálnak, másokat az zavarja, hogy az odaérkezők kocsikban alszanak (lévén, hogy a hoteleknek végképp nincs akkora kapacitása, ami elbírná ezt a tömeget).

Lavertezzo polgármestere örül, hogy a falu ismertebb lett, ugyanakkor arra kéri a videó készítőjét, hogy kérje meg a miatta odatóduló honfitársait a normális parkolásra és a szabályok betartására.

(BBC, Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik