Nagyvilág

A temetés a múlté, ma már gyémántot is csináltathatunk elhunyt szeretteinkből

Míg régebben a temetés volt egyeduralkodó, ha elhunyt szeretteinknek kerestünk végső nyughelyet, ma már népszerűbb a hamvasztás, az urnás temetés mellett pedig megjelentek olyan technológiák, mint a hamvak szökőkutas szétszórásáé.

Van azonban egy újabb trend is: egyre többen készíttetnek kék gyémántokat halottaikból. Mindezt az teszi lehetővé, hogy az emberi szervezetben a szén a második leggyakoribb elem, a gyémánt nem más, mint kristályos szerkezetű szén, a kutatók az utóbbi években pedig kifejlesztették, hogyan lehet mesterségesen előállítani a drágakövet.

Egyelőre öt cég van a világon, amelyik kegyeleti gyémántok gyártásával foglalkozik, közülük a svájci Algordanza az abszolút piacvezető. Szolgáltatásuk a világ 33 országában, így Magyarországon is elérhető. A tavalyi évben közel 1000 darab, különböző méretű és színű kegyeleti gyémántot gyártottak extrém magas nyomás, illetve hőmérséklet segítségével.

„A technológia segítségével örökké magunk mellett tudhatjuk szeretteinket. Örömet hozunk ki abból, ami a legtöbb ember számára annyi fájdalmat okoz” – fogalmazott Christina Martoia, a cég szóvivője.

(via Business Insider)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik