Nagyvilág

Ingyen fű jár a szemétszedésért egy amerikai városban

Hamarosan úgy fognak ragyogni a tisztaságtól a Maine államban fekvő Gardiner nevű kisváros utcái, mint egy svájci magánklinika rendelői. A vasárnap délutánt például több tucat önkéntes töltötte lelkes szemétszedéssel a településen. Nem csoda: ingyen marihuánát kaptak cserébe.

A városban magánvállalkozásként működő orvosi marihuána bolt tulajdonosa, Dennis Meehan találta ki, hogy egy kicsit felpörgeti a közösségi munkát a városban, és egy adag kannabiszt ad ajándékba bárkinek, aki lead nála egy zsáknyi, az utcán gyűjtött szemetet.

„Hallottam, hogy valahol Coloradóban bevezettek egy ilyen programot, és nagyon nagy siker lett. Reméltem, hogy nálunk Maine-ben is jó lesz a fogadtatás”nyilatkozta a helyi médiának Meehan.

A program nagyon egyszerű: az ember bemegy a marihuánaboltba, ott kap egy szemeteszsákot, amit a városban elszórt szeméttel kell megtöltenie. Ha zsák megtelt, visszaviszi a boltba, és már kapja is az ajándékdrogot. Az egyetlen megkötés, hogy az önkéntesnek legalább 21 évesnek kell lennie, ez ugyanis a legális marihuána-, illetve az alkoholfogyasztás alsó korhatára.

Meehan azt mondja, tudja, hogy nem legjobb üzleti döntés ingyen adni az áruját, de segíteni akar a közösségnek, hogy egy tisztább, szebb környezetben élhessenek. Reméli, hogy a példája ragadós lesz, és hamarosan az egész államban lesznek majd hasonló kezdeményezések.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik