Nagyvilág

Az erdőben dobta ki 13 éves fia holttestét a gyilkos apa

Ádáz per zajlott Elaine Hall és Mark Redwine között 2012-ben, 13 éves fiuk, Dylan felügyeleti jogaiért. A bíróság döntésének értelmében, abban az évben a fiúnak az apjánál kellett töltenie a november végi hálaadást.

Dylan az anyja Colorado Springs-i otthonából a La Plata megyében fekvő Bayfieldbe utazott. A reptér biztonsági kamerájának felvétele szerint nem volt örömteli a találkozás az apjával: mindketten feszültek voltak, alig szóltak egymáshoz. Nem sokkal később fagyos viszonyról tanúskodott egy bevásárlóközpont kamerája is. Ez volt az utolsó alkalom, hogy a fiút élve látták.

Egy korábbi kényszerű látogatáskor a fiú csúnyán összeveszett az apjával, és úgy tűnik hálaadásig egyikük sem enyhült meg a másik irányába. Dylan meg is beszélte egy bayfieldi barátjával, hogy náluk alszik már az első éjszakán. Mark Redwine azonban ezt megtiltotta neki. A fiú abban egyezett meg a baráttal, hogy másnap korán reggel megy át. Amikor Dylan az ígért időpontnál sokkal később sem érkezett meg, a barátja SMS-t írt neki, hogy hol van már. Dylan Redwine azonban akkor már halott volt.

Dylan Redwine (fotó: La Plata County Sheriff)

A fiú eltűnését az apja jelentette be a rendőrségen. Mark Redwine azt mondta, hogy korán reggel futni ment, és mire hazaért, a fia már nem volt otthon. Mivel tudta, hogy Dylan a barátjához készült, nem is aggódott, egészen addig, míg a srác fel nem hívta, hogy megkérdezze, miért nem ment át Dylan mégsem. Mark Redwine mindvégig azt állította, semmi köze a fia eltűnéséhez, valaki út közben rabolhatta el a fiút.

Csak a következő év júniusában találták meg Dylan maradványainak egy részét, a hegyekben, néhány mérföldre az apja házától. Ekkor került képbe Redwine korábbi felesége, Betsy Horvath, aki azt mondta, hogy az exférje korábban azzal fenyegette, inkább megölné a közös gyerekeiket, semmint, hogy tétlenül nézze, amint az anyjuk teljes felügyeleti jogot szerez fölöttük. Horvath kiemelte, hogy Mark akkor azt is elmondta neki, ha akarna, a hegyekben könnyen meg tudna szabadulni egy holttesttől.

A rendőrség alaposan átvizsgált mindent. Megtalálták Dylan vérének nyomát a nappali padlóján, egy szőnyeg alatt, a kanapén és egy fotelben. Egy rendőrkutya holttest szagát érezte a házban, Mark Redwine ruháin és a kocsija hátsó ülésén is.

Dylan koponyája majdnem pontosan két évvel az eltűnése után került elő. Túrázók találták meg 2015 november elején, nem messze onnan, ahol a fiú néhány maradványa korábban előkerült. Az igazságügyi orvos szakértő jelentése szerint a koponyán egy súlyos, tompa tárgy okozta sérülés nyomai láthatók, illetve kisebb sérülések, amiket kés okozhatott. A rendőrség ekkor nevezte meg a fiú halálában érintett személyként az apát.

Mark Redwine-t szombaton tartoztatták le a Washington államban fekvő Bellinghamben, ahol kamionsofőrként dolgozott. A most 55 éves férfi óvadékát egymillió dollárban állapította meg a bíróság, így nagyon valószínűtlen, hogy a bírósági tárgyalásáig szabadlábra kerül.

(via abc News, NY Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik