Nagyvilág

Végiggitározgatta 7 órás agyműtétjét egy férfi – Videó

Abhishek Prasad egész életének egyik legfontosabb szereplője kedvenc gitárja, és az lett élete egyik legnagyobb kihívása, egy hét órán tartó agyműtét közben is.

A 37 éves indiai férfi korábban azért hagyta ott az állását, hogy fiatalkori álmát megvalósítva profi zenésszé váljon. Minden nap órákon át gyakorolt hangszerén, de az ujjai egy idő után görcsölni kezdtek, a kezei használhatatlanná váltak. Azt hitte, hogy csak a túlzott megerőltetést nem bírja, ezért kihagyott pár hetet, de a fájdalmai megmaradtak, ezért orvoshoz fordult.

Prasad tíz hónapon járt egyik szaktekintélytől a másikig, mire végre rájöttek, hogy valójában nem a végtagjaival van probléma, hanem egy idegrendszeri elváltozás okozza a tüneteit. Először azt mondták neki, hogy az állapota gyógyíthatatlan, de aztán megkereste őt egy orvos, aki Japánban tanult, és azt mondta neki, ő tud egy megoldást. Egy kiskockázatú agyműtétet javasolt.

A zenész vállalta az operációt, ami az első ilyen volt, amit Indiában végeztek, de az egész világon is csak a nyolcadik. Az éber állapotban végzett beavatkozás közben Prasadnak gitároznia kellett, hogy az orvos folyamatos visszajelzést kapjon.

Úgy tűnik, a műtét sikerült, Prasad boldogan azt nyilatkozta, hogy az operáció után fél órán át játszott minden gond nélkül.

(via Times of India)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik