Nagyvilág

Spermával dobta meg kolléganőjét egy New York-i rendőr

Vétség szintű szexuális zaklatás vádjában bűnösnek találta a bíróság Michael Iscenko, volt New York-i rendőrt, miután az 56 éves férfi a főkapitányság épületében, valószínűleg spermával dobta meg 61 éves kolléganőjét.

Az eset 2015 januárjában történt, amikor még mindketten a testületnél voltak: Iscenko őrmesterként szolgált, a nő adminisztrátorként dolgozott. Egy biztonsági kamera felvette, mint a férfi valami nyúlós anyagot dob a neki háttal álló nő felé, majd egyszerűen elsétál. A törtétek után a Iscenkót kirúgták, a nő pedig nyugdíjba ment, de ezt egyébként is megtette volna.

A tárgyaláson az ügyészség arra hivatkozott, hogy a fehér folyadék csak sperma lehetett, mert a vádlott DNS-e rajta volt a cipőn, amit a nő aznap viselt. Michael Horn, Iscenko ügyvédje viszont azt mondta, a kérdéses anyag csak nyál volt és ennek az ellenkezőjét semmi sem bizonyítja. A védő bejelentette, fellebbezni fognak.

Iscenko maximum három havi börtönt kaphat augusztusban, amikor kihirdetik az ítéletét, addig szabad lábon maradhat. A nő azóta 150 ezer dollár (40 millió forint) kártérítést kapott a várostól.

(via NY Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik