Nagyvilág

Trump most éppen „Made in America” hetet tart

Trump most éppen „Made in America” hetet tart

Donald Trump Fehér Házban tartott megnyitójával megkezdődött hétfőn a “Made in America” hét az Egyesült Államokban.

Fotó: MTI

A Fehér Ház állami vacsorák színhelyül szolgáló termében és kertjében teherautók, traktorok, járművek, lovaglócipők, gitárok, baseballütők, cowboykalapok, az ötven szövetségi államból származó különféle termékek sorakoztak.

Fotó: MTI

Az amerikai termékek dicséretének szentelt hetet megnyitó beszédében Donald Trump hangsúlyozta, hogy ismét beköszöntött az a korszak, amikor a “Made in America” előtérbe kerül. “Amerikai munkával, amerikai ügyességgel amerikai termékeket akarunk gyártani” – fogalmazott az elnök. Hozzátette: ha hazai gyártású árut vásárolnak, akkor a profit, a bevétel és sok munkahely is az országban marad.

Fotó: MTI

Az elnök szerint az amerikai munkások és farmerek a világ legkiválóbbjai, az amerikai újító szellem és tehetség szintén a világ legjobbja. “Többé nem engedjük meg más országoknak, hogy kijátsszák a szabályokat, hogy ellopják a munkahelyeinket és elszívják a gazdagságunkat” – fogalmazott Trump. Leszögezte, hogy az elkövetkező hat hónapban e tekintetben jelentős változások várhatóak.

Fotó: MTI

A megnyitó ünnepség után Donald Trump elnöki proklamációt írt alá a “Made in America” hétről, és július 17-ét “Made in America” nappá nyilvánította.
Kommentátorok megjegyezték: a bemutatóról hiányoztak azok, amelyeket a Trump-birodalom tucatnyi külföldi országban, köztük Indiában, Kínában, Indonéziában vagy Vietnamban gyártat.

(MTI)

Olvasói sztorik