Nagyvilág

Kóbor kutyák ették egy újszülött holttestét egy kórházban

Látogatóknak kellett elzavarniuk az ebeket, mert az indiai kórház alkalmazottjai észre sem vették, hogy mi történik.

Nyomozást indított az indiai Indore város rendőrsége, miután kóbor kutyák elvitték egy újszülött holttestét egy helyi kórház hullaházából, és az intézmény kertjében kezdték el harapdálni – jelentette a Hindustan Times. Az indiai lap információi szerint a kórház betegei és látogatók vették el a holttestet az ebektől. Az állami kórház alkalmazottjai ugyanis észre sem vették, hogy mi történt.

Szemtanúk elmondása szerint a kisbaba holttestét egy kutya cipelte magával a szájában vasárnap délelőtt a kórház kertjében, ahol több másik kutya csatalakozott hozzá, és elkezdték harapdálni a testet.

Amikor ezt a látogatók és a betegek észrevették, többen összegyűltek a kert bezárt kapuja előtt, és igyekeztek a jelenetre felhívni az alkalmazottak figyelmét, de senki sem figyelt rájuk. Végül egy látogató átugrott a kapun és elzavarta az ebeket.

Az eset után többen is próbálták elérni a kórház igazgatóját, de ő nem vette fel a telefonját és nem is ment be a kórházba –  írta a Times.

A lapnak a helyi rendőrség elmondta: az előzetes vizsgálatok eredményei szerint az újszülött nem sokkal az szülés után halt meg, és testét a hullaházból vitte el egy kóbor kutya. A testen most boncolást végeznek el, és annak eredményei után tudnak többet mondani az esetről. És közölték, folytatják a nyomozást az ügyben.

Az esettel kapcsolatban a Times megemlítette, hogy korábban már történtek hasonló esetek az érintett kórházban. Januárban szintén egy újszülött holttestét ették ebek a kórházban, májusban pedig egy fiatal holttestére úgy találtak rá, hogy hangyák borították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik