Nagyvilág

Halálra verte az 5 éves kisfiát, mert elhagyta a cipőjét

A 38 éves Marvyn Iheanacho egy délutáni kirándulásra vitte magával a mostohafiát, a mindössze 5 éves Alexet. A férfi és a gyerek elmentek egy közös ismerőshöz, akitől kölcsön kértek pár DVD-t, majd hazafelé útba ejtettek egy parkot is, hogy a kisfiú játszhasson kicsit.

Alex azzal dühítette fel a férfit, amikor elmondta neki, hogy elhagyta a cipőjét. Egy szemtanú, Sarah Strugnell látta, hogy Iheanacho valóságos dührohamot kap, miközen a kisfiú csak csendben tűr. A vádírat szerint a férfi ezután ütötte meg többször ököllel a gyereket. Ezt a helyszínen tartózkodók is meg tudták erősíteni, mivel messzire hallani lehetett az ütések csattanását.

A biztonsági kamerák felvételei is bizonyítékul szolgálnak Iheanacho ellen, mivel a begyűjtött videón az látszik, hogy a gyerek és az apa 17 óra 11 perckor lép be a park területére, majd távozáskor a gyermek már eszméletlen.

A férfi hazavitte az eszméletlen gyereket az édesanyjához, Lilya Brehához. A nő sikítani, majd pánikolni kezdett, hogy mi történt a gyerekével. A Iheanacho ekkor ellene fordult és megpróbálta megakadályozni, hogy orvosi segítséget hívjon a láthatóan súlyosan sérült fiának.

A férfi nemcsak fenyegette, hanem fojtogatni is kezdte a nőt, aki végül csak az eset után több órával, este fél 9 magasságában tudta kihívni a hatóságokat.

A kórházba szállítás után nemsokkal azonnal megműtötték a kisfút, hogy enyhítsék az agyára nehezedő nyomást, de a beavatkozás sajnos nem járt sikerrrel. Valószínűleg túl sok idő telt el a bántalmazás és a műtét között, így már nem tudták megmenteni Alex életét. Az orvosok egyértelműen megállapították, hogy a mostoha apa tehet gyermek haláláról.

A férfi a hatóságoknak nem kommentálta az esetet. Iheanacho nem vallotta magát bűnösnek, a tárgyalás tovább folytatódik.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik