Nagyvilág

Medvetámadás történt Székelyudvarhely mellett

Az anyaállat a bocsait védte a gombászásból hazafelé tartó férfitól.

Anyamedve sebesített meg egy 36 éves férfit a székelyföldi Zetelaka közelében. Kórházba került, az állapota stabil.

A férfi gombászott az erdőben a Székelyudvarhely melletti falutól néhány kilométerre, majd egyedül indult haza. Útközben találkozott az anyamedvével és két bocsával. Az állat rátámadt a férfira, aki ordítani kezdett és védekezni próbált. Végül azért engedte el a medve az áldozatát, mert a bocsok eltávolodtak.

A helyi vadászegyesület igazgatója, Benke József azt mondta, ha a férfi valamivel zajt keltett volna, miközben egyedül ment az erdőben, a nagyvad valószínűleg elkerülte volna.

A medvetámadás áldozata arcán, mellkasán, bal karján és vádliján sérült, de a sebei nem mélyek. A székelyudvarhelyi megyei kórházban ápolják. Hargita megyében idén ez az ötödik eset, hogy valaki medvetámadás miatt került kórházba.

Bukarestben épp szerdán tüntettek székelyföldi gazdák, közbirtokossági és önkormányzati vezetők a hatóságok sürgős közbelépését követelve a mindennapossá vált medvetámadások megfékezése érdekében. A környezetvédelmi miniszter a tiltakozóknak megígérte, hogy augusztus 15-ig rendeletet hoznak az év második felére érvényes kilövési keretről, amely 175 veszélyessé vált medve kilövését teszi majd lehetővé. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik