Nagyvilág

Moszuli papok tartanak előadást Pécsen

Az Iszlám Állam által feldúlt iraki Moszulból érkező négy szír katolikus pap tart előadást Pécsen a hétvégén, bemutatva a közel-keleti országban élő keresztények helyzetét – közölte a Pécsi Egyházmegye az MTI-vel.

A közlemény szerint a szír papok június közepén érkeztek Magyarországra az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vendégeként, hogy bemutassák az iraki keresztények helyzetét, üldöztetését,

a szenvedésben való kitartását és a megbocsátás mindebben felismert mélységeit.

A tájékoztatás kitért arra is, hogy a Moszulhoz közeli Karakos volt az iraki keresztények kulturális, szellemi és lelki központja; a városban az Iszlám Állam terrorszervezet pusztítása előtt több mint 50 ezer keresztény élt.

A terrorszervezettől visszafoglalt iraki város volt a szír katolikus egyház püspöki székhelye; ugyancsak ott található a Közel-Kelet egyik legnagyobb keresztény temploma, amely az Iszlám Állam pusztítása miatt jelentős károkat szenvedett – ismertették.

A szír papok szombaton Máriagyűdön ifjúsági találkozón vesznek részt, vasárnap a Pius-templomként ismert pécsi Jézus Szíve Plébániatemplomban a 11 órakor kezdődő szentmisén koncelebrálnak. A szertartás után az atyák szinkrontolmács közreműködésével tartanak előadást – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik