Nagyvilág

Ürüléket találtak a legnagyobb kávézók termékeiben

Az Egyesült Királyságban egy vizsgálat után kiderült, hogy a britek legnagyobb és legnépszerűbb kávézói szinte kivétel nélkül érintettek az egyre csak gyűrűző szaros botrányban. A tesztek szerint a Caffe Nero, a Costa és a Starbucks egységei érintettek. Kiderült, hogy a fent említett nagy láncok azon termékei voltak fekáliával mérgezve, amelyek jéggel készültek.

A hatóságok igyekeznek lecsillapítani a kedélyeket: elmondásuk szerint a vizsgált minták nem azt jelentik, hogy a Caffe Nero, a Starbucks, valamint a Costa jeges termékei mind tartalmaznak ürüléket, csupán arról van szó, hogy előfordulhatott, hogy szennyezett kávét fogyasztottak a fenti brandek látogatói az elmúlt hónapokban.

A vizsgálatból kiderült, hogy a Costa kávéi voltak a legszarosabbak, az innen vett 10 mintából 7 alkalommal találtak fekáliából származó baktériumokat a jégben. A Caffe Neronál és a Starbucksnál ugyanez az arány csak 10/3 volt.

A Costa válaszlépésként rögtön megváltoztatta jégbeszállítóját, a Starbucks szóvivője, azt mondta, hogy saját vizsgálatot rendeltek el az üggyel kapcsolatban, amelyet nagyon komolyan fognak venni. Hasonlóképpen cselekedett a Caffe Nero is, akik szintén belső vizsgálatot indítottak.

BBC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik