Nagyvilág

Adakozásból állítanák újra a híres norvég péniszt

Aktivisták kezdtek adománygyűjtésbe Norvégia egyik turistalátványossága, a péniszre emlékeztető Trollpikken szikla helyreállításáért.

Kocogók vették észre szombaton reggel, hogy az ország déli részén fekvő Stavanger városhoz közeli kőpénisz letört. Amikor szakértők vizsgálták meg a helyszínt, fúrónyomokat találtak, amiből azt a következtetés vonták le, hogy szándékos rongálás történt.

Fotó: Facebbok / Trollpikken

Miközben a rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, a természeti látványosság tisztelői máris elkezdtek dolgozni a sziklapénisz helyreállításán. Alig egy nap alatt, több mint 500 ember, közel 90 ezer norvég koronát (3 millió forintot) dobott össze, a rekonstrukcióra.

Kjetil Bentsen, a gyűjtést kezdeményező aktivisták egyike az nyilatkozta, társaival biztosak benne, hogy a befolyt pénzből helyre tudják majd állíttatni a kőpéniszt. A rendőrség a lakosság segítségét kérte a természeti vandalizmus gyanújával indított nyomozáshoz. Ezt a bűncselekményt szigorúan büntetik Norvégiában, ezért ha elfogják, a tettes letöltendő börtönbüntetésre számíthat.

(via The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik