Nagyvilág

Egy kanadai étterem ingyen adja az ételt, ha nincs elég pénzed

Egy montreali étterem tulajdonosai akasztottak ki egy táblát, hogy ha valakinek szüksége van rá, nem kell kifizetnie a számlát, ráadásul nem is kérdezősködik senki. Ali Amiry a CNN-nek mesélte el, hogy 1992-ben Saddam Hussein kormányzása alatt menekült el Irakból. Üzlettársával tudják, milyen nehéz dolgokon mennek keresztül a menekültek, és elsősorban az iráni és iraki állapotok ösztönözték őket arra, hogy magyarázkodás nélkül ehessen náluk, akinek szüksége van rá.

Sok hajléktalan él a környéken. Néha bejönnek, és pénzt kérnek, és mi megkérdezzük, hogy miért. Azt mondják, ételre kell.

A két iraki származású tulajdonos ezért 3 éve úgy döntött, hogy többet foglalkoznak a jótékonykodással, elvégre hasonló nehézségeken mentek keresztül ők is. Amiry partnere, Yahya Hashemi valamivel korábban 1987-ben jött Kanadába, és együtt üzemeltetnek egy közel-keleti éttermet és élelmiszerboltot.

Ali Amiry 16 éves lánya készítette el a táblát 9 hónappal ezelőtt, és azóta rengeteg rászorulón segítettek. Akadt olyan egyiptomi bevándorló is, aki nem volt hajlandó ingyen elfogadni az ételt, ezért Amiry é Hashemi munkát ajánlottak a férfinak, mivel éppen szakácsot kerestek.

Akinek nincs pénze, azt szívesen meghívjuk.

– áll a táblán angolul és franciául.

A legtöbben nem használják ki a lehetőséget, a CNN egy olyan 27 éves, munkanélküli zenésszel is beszélt, aki hetente egyszer szokott az étteremben enni, mert nem akar az az ember lenni, aki folyton ételért kuncsorog. Akkor megy Amiryékhoz, ha nagyon muszáj, és ott legalább nem ítélik el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik