Nagyvilág

Hat toronyházból kiköltöztetik a lakókat Londonban

Hat londoni, tűzveszélyesnek ítélt toronyházból már pénteken megkezdték a lakók kiköltöztetését, miután a londoni tűzoltóság közölte, hogy nem garantált biztonságuk.

Az elővigyázatosság oka a múlt heti londoni tűzvész, amelyben egy 24 emeletes toronyház teljesen kiégett, és 79 vesztették életüket. A Scotland Yard tájékoztatása szerint egy zárlatos hűtőszekrény okozta a katasztrófát, és kizárható, hogy valaki szándékosan idézte volna elő.

Megállapították, mi okozta a londoni tűzvészt
Az év végéig is eltarthat az áldozatok felkutatása.

A pénteken megkezdett költöztetés 800 lakás lakóit érinti. Ők nem véglegesen hagyják el otthonaikat, hanem csupán arra az időre, amíg el nem végzik a megfelelő tűzvédelmi munkákat a szakemberek az épületeken. Addig átmeneti szálláson helyezik el a hat toronyház lakóit.

Több száz toronyház borítása lehet gyúlékony Nagy-Britanniában
Több szemtanú a múlt heti londoni tűznél arról számolt be, hogy az épület gyufaszálként lobbant lángra.

Nagy-Britanniában négyezer hasonló toronyház épült az 1960-as és az 1970-es években, a legtöbb közülük ma is lakott. Nick Hurd, a brit belügyminisztérium államtitkára, aki a rendőrség és a tűzoltóság munkáját is felügyeli, elrendelte az összes ilyen lakóépület teljes tűzbiztonsági felülvizsgálatát.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik