Nagyvilág

Trump: Nincs semmilyen hangfelvétel

Tagadja bármilyen felvétel létezését az amerikai elnök, ami a menesztett FBI-igazgató és az ő párbeszédét rögzítette volna.

Kínos helyzetbe hozta magát Donald Trump amerikai elnök májusban, amikor a kirúgott FBI-igazgatónak, James Comey-nak üzent egy tweettel, amiben azt írta, Comey remélheti, hogy a beszélgetéseiket nem vette fel senki. Mindenki azt szűrte le egyből, hogy a Trump-Comey-beszélgetésekről kell lenniük hangfelvételeknek. Trump frissiben tweetelt csütörtökön, azt írta, nem volt és nem is lesz ilyen felvétele.

Erre azért volt szükség, mert már elég nagy volt a nyomás az elnökön, hogy virítsa az említett felvételeket végre. Az egyik ilyen történet szerint Trump és Comey februárban találkoztak a Fehér Házban. Ekkor történt meg állítólag, hogy az elnök megkérte az FBI igazgatóját, hogy ejtse nemzetbiztonsági tanácsadója, az oroszokkal haverkodó Michael Flynn elleni vizsgálatot.

Comey később a Kongresszus előtt megjelenve azt is hozzátette ehhez, Trump arra kérte, bizonyítsa hűségét. Comey amúgy azt mondta, reméli, vannak minderről hangfelvételek.

(BBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik