Nagyvilág

Machetével verte vissza a fegyveres rablókat egy férfi

Öt embert tartóztattak le a Sarasota megyei Sheriff emberei Florida déli részén egy fegyveres rablás miatt. Az esetről videofelvétel készült, amin látszik, hogy a három maszkos férfi megy fel egy ház tornácára. Az egyik feszítővassal, a másik machetével, a harmadik pedig egy sörétes puskával van felfegyverkezve.

A Sheriff jelentése szerint a rablók ki akarták rabolni a házat. Rögtön üvöltözni kezdtek a tornácon ülőkkel, hogy feküdjenek a földre. A ház tulajdonosa azonban félt, hogy az életébe kerülhet, ha engedelmeskedik, ezért úgy döntött, felveszi a harcot a támadókkal.

A férfi először a székkel, amin ült, majd egy keze ügyébe eső léccel próbált védekezni, majd befutott a házba, hogy néhány másodperccel később egy hatalmas machetével rontson a rablókra. Ketten, a fegyvereket hátrahagyva azonnal elmenekültek, de a sörétessel felfegyverzett támadót sikerült a helyszínen tartani a rendőrség kiérkezéséig.

A ház tulajdonosának leírása alapján a Sheriff embereinek nem sokkal később sikerült beazonosítaniuk a támadók autóját egy közeli benzinkútnál. A kocsiban ülő négy férfit letartóztatták, az egyiküknél egy köteg műanyag kábelkötegelőt találtak. Amikor már mind az öten őrizetben voltak, ketten beismerték a fegyveres rablás kísérletét. Az incidensben senki sem sérült meg.

(abc News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik