Nagyvilág

Kirúgták a CIA dolgozóit, mert loptak a csokiautomatákból

Sikerült meghackelniük az elektronikus fizetési rendszert, de lebuktak.

Számos munkatársát kirúgta a CIA, miután kiderült, hogy meghackelték a cégnél kihelyezett csokiautomatákat, és több mint háromezer dollár értékű édességhez jutottak illegálisan – derül ki a Buzzfeed News által megszerzett dokumentumokból.

A lopások 2012 őszén kezdődtek, és 2013 tavaszáig tartottak. A csokitolvajok kiiktatták az automaták összeköttetését az elektronikus fizetési rendszerrel, és fedezet nélküli kártyával vásárolták az édességet.

Az persze feltűnt, hogy a vásárlások mögött nincs fedezet, ezért a felügyelőség kamerákat telepített az automatákhoz, hogy kiderüljön, mi történik. A felvételek alapján kiderült, hogy számos beazonosítható dolgozó fosztogatja a gépeket, a nyomozás pedig kiderítette, hogy a módszert egy, a számítógépes hálózatokat jól ismerő munkatárs eszelte ki, és osztotta meg kollégáival.

A lebukott munkatársak beismerték tettüket. Mindannyiuktól azonnal elvették a belépőjüket, és biztonsági őrökkel kísérték ki az épületből. A felügyelőség az ügyeket az ügyészséghez továbbította, de az igazságügyi minisztérium végül nem emelt vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik