Nagyvilág

Felrobbanó habszifon ölt meg egy népszerű francia fitnesz bloggert

A 33 éves nő a mellkasának csapódtak a szifon darabjai, amitől szívrohamot kapott.

Rebecca Burger halálát szerdán jelentette be családja a blogger hivatalos Facebook-oldalán, annyit közölve, hogy otthonában érte baleset. Később a nő Instagram-oldalán közölték, hogy egy habszifon  „felrobbant, mellkason találta Rebbecát, és ez a halálához vezetett.”

A francia sajtóban megjelent hírek szerint a nő szívrohamot kapott, és az orvosi kezelése ellenére életét vesztette – írta a BBC.

Családja a nő Instagram-oldalán tett közzé egy fényképet egy, a felrobbant eszközhöz hasonló habszifonról, arra figyelmeztetve az embereket, hogy ne használják azokat. És megemlítették, hogy a veszélyes szifonokból több tízezer darab van forgalomban.

Egy francia fogyasztóvédelmi szervezet évek óta figyelmeztette olvasóit a hibás habszifonok jelentette veszélyre – írta a BBC. A 60 Millions című lap közlése szerint a 2015 után gyártott szifonok már biztonságosak, de a régebbiek potenciálisan életveszélyesek. Egy gyártó vissza is hívta a termékét, de a 160 ezer eladott darabból csak 25 ezret vittek vissza.

A lap adatai szerint 2010 óta történnek balesetek a szifonok miatt. A sérülések között vannak kitört fogak, tinnitus (fülzúgás), csonttörések és egy esetben egy áldozat a fél szemére megvakult – írta a BBC.

2013-ban pedig egy áldozat arról számolt be az RTL rádiónak, hogy hat bordája tört el egy felrobbanó szifon miatt, valamint a szegycsontja is eltört.  „A kórházban azt mondták, ha a robbanás a szívem felé irányult volna, most halott lennék” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik