Nagyvilág

Megtalálták a lezuhant mianmari katonai repülőgép egyik feketedobozát

Megtalálták a tizenkét nappal ezelőtt lezuhant mianmari katonai repülőgép egyik feketedobozát, közölte hétfőn a hadsereg. A repülési adatokat rögzítő berendezés a tengerfenéken fekvő roncs farokrészében volt. Már elkezdték az adatok elemzését, hogy kiderítsék, mi okozta a tragédiát.

A mianmari hadsereg repülőgépe 122 emberrel – köztük 15 gyerekkel és a személyzet 14 tagjával – a fedélzetén csapódott a tengerbe június 7-én. A földi irányítás a felszállás után 29 perccel vesztette el a kapcsolatot a géppel, amikor mintegy 5500 méterrel az Andamán-tenger felett, Davei városától 70 kilométerre nyugatra repült. Sajtóértesülések szerint a személyzeten kívül a hadsereg tagjai és közeli hozzátartozóik utaztak rajta. Az ország déli részében fekvő Mjeikből Rangunba tartó gép törzsét röviddel a tragédia után találták meg a tengerben.

Az Y-8F-200 típusú, kínai gyártmányú repülőgépet 2016 márciusában vásárolták, és 809 órát repültek vele. A szerencsétlenség pillanatában 2,4 tonna rakományt szállított.

Mianmarban nem ritkák a repülőgép-balesetek. Tavaly júniusban egy katonai helikopter zuhant le az ország középső részén, a szerencsétlenségben három ember vesztette életét. Tavaly februárban pedig a hadsereg öt tagja halt meg, amikor a légierő egyik gépe lezuhant a fővárosban, Najpjidóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik