Nagyvilág

Ipari mennyiségben termelt a droglaborrá alakított atombunker

Az Egyesült Királyságban található droglaborrá alakított atombunker nagyjából 2 millió fontot, vagyis átszámítva: több mint 600 millió forintot termelt évente. A bunkert a hidegháború idején egy esetleges atomháborútól tartva építették a brit előkelő polgárság számára.

A rendőrségi fotókból kiderül, hogy a drogkereskedők szinte teljesen birtokba vették a 20 szobás komplexumot, még lakórészt is kialakítottak maguknak ágyakkal, televízióval.

Fotó: Solent News and Photo Agency

A labor a lehető legprofibb körülmények között működött, hihetetlen mennyiségű marihuánát termelve évről évre. A bűnözők az elektromos ellátást úgy oldották meg, hogy megcsapolták az egyik közeli erőművet, így bőven volt energiájuk működtetni a nagy teljesítményű gépeket, rendszereket.

A szinte ipari körülményeknek köszönhetően a dílerek 6 hetente tudtak nagyobb adag marihuána-szállítmányt értékesíteni, elsősorban anglia dél-nyugati részén.

A nem mindennapi droggyárat három férfi működtette, a 45 éves Martin Fillery, a 27 éves Plamen Nguyen, és a 30 éves Ross Winter. A rendőrök addig vártak a rajtaütéssel, amíg az összes bandatagot egy helyen nem tudták elkapni a bunker bejáratánál.

A droglabor méretét jól jelzi, hogy a hatóságoknak közel 10 napig tartott teljesen kitakarítani. Íme, pár fotó arról, amikor a rendőrök először hatoltak be a drogbunker mélyére:

The LADbible
The LADbible
The LADbible
Ipari mennyiségben termelt a droglaborrá alakított atombunker 5
The LADbible
Ipari mennyiségben termelt a droglaborrá alakított atombunker 6
The LADbible

The LADbible

Ajánlott videó

Olvasói sztorik