Nagyvilág

Trump ügyvédje kilátásba helyezte, hogy beperlik a volt FBI-vezért

Tagadják, hogy az elnök hűséget kért volna James Comeytól.

Ügyvédje reagált Donald Trump helyett mindarra, amit csütörtökön a szenátus előtt James Comey, az FBI volt igazgatója elmondott.

Comey szerint az elnök négyszemközti megbeszélésen hűséget kért tőle, és reményét fejezte ki, hogy az FBI-igazgató „el tudja engedni” az azóta menesztett nemzetbiztonsági tanácsadó, Michael Flynn elleni nyomozást.

Trump ügyvédje, Marc Kassowitz ugyanakkor azt mondta: az elnök soha nem követelt lojalitást Comeytól. Szerinte a volt FBI-igazgató „végre nyilvánosan is megerősítette”, hogy az elnök ellen nem folyik vizsgálat a tavalyi elnökválasztásba való orosz beavatkozás ügyében zajló nyomozás keretében.

Kassowitz határozottan kijelentette, hogy Trump soha, semmilyen formában nem kérte Comeytól a Flynn elleni vizsgálat felfüggesztését, sőt még csak nem is sugalmazta ezt. Egyben felvetette annak lehetőségét, hogy Trump beperli a korábbi FBI-vezért, amiért felhatalmazása nélkül kiszivárogtatta a sajtónak a beszélgetéseikről készült feljegyzéseit.

Az ügyvéd azt mondta: Comey „elismerte, hogy egyoldalúan és alattomosan, felhatalmazás nélkül nyilvánosságra hozta a sajtónak az elnökkel folytatott kiváltságos beszélgetéseit. A megfelelő hatóságokra bízzuk annak eldöntését, hogy e kiszivárogtatások ügyében megindítják-e a nyomozást”. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik