Nagyvilág

Gyanús csomag miatt evakuálták London egy részét

A Trafalgar tér közelében találtak egy gyanús csomagot, ezért kellett kiüríteni a fél belvárost.

Nem akar véget érni a terrorpánik Londonban, ahol most egy gyanús csomag miatt ürítettek ki egy belvárosi környéket – írja az Independent. A Trafalgar Square és a Charing Cross állomás közti területet – ami népszerű a turisták körében – állig felfegyverzett rendőrök evakuálták.

A gyanús pakkot a Duncannon Street nevű utcában találták, ami a vasútállomást a híres térrel köti össze. Helyi idő szerint 2.40-kor hívták a rendőröket, akik lekordonozták a környéket, lezárták az állomást. Egy órával később közölték, az incidens ennyi volt, megnyitották az utakat. A lezárásra nem adtak indokot, úgy tudni, nem volt köze a terrorizmushoz.

Érthető a britek óvatossága, ugyanis idén eddig három terrortámadást követtek el Angliában:

  • Március 22-én a Westminster hídon gázolt el egy elkövető gyalogosokat, majd a parlamentnél megölt egy rendőrt. A támadásban összesen hatan haltak meg és 49-en sérültek meg;
  • Május 22-én Manchesterben Ariana Grande koncertje után robbantott egy öngyilkos merénylő a hazamenő rajongók között. Itt 23-an haltak meg és 119-en sérültek meg;
  • Június 3-án ezúttal a London hídon ment végig három elkövető egy furgonnal, miközben gyalogosokat gázoltak, majd kiugorva a kocsiból embereket késeltek meg, mielőtt lelőtték őket. 11 halott és 48 sérült lett a támadás vége.

(Képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik