Nagyvilág

Összehangolt merényletek az iráni parlamentnél és a Khomeini-mauzóleumnál

Legalább 12-en meghaltak a Teheránban szerdán elkövetett kettős terrortámadásban.

Fegyveresek és öngyilkos merénylők hajtottak végre szerda délelőtt összehangolt támadásokat az iráni parlamentben és a Khomeini-mauzóleumnál.

Egy biztonsági őr és egy civil meghalt, amikor négy támadó betört a teheráni parlament épületébe gép- és kézifegyverekkel. Az egyik merénylő felrobbantotta magát az épület negyedik emeletén.

A Tasnim hírügynökség arról ír, hogy heten haltak meg, köztük egy biztonsági őr, és tovább négy embert túszul ejtettek. Utóbbi információt a rendőrség még nem erősítette meg.

Az Irib állami televíziócsatorna beszámolója szerint négy támadó, köztük egy öngyilkos merénylő hatolt be a parlamentbe az északi bejárat felől.

Nagyjából fél órával a parlamentnél történt támadás után egy fegyveres felrobbantotta felrobbantotta magát a Khomeini-mauzóleumnál, nagyjából húsz kilométerre a parlamenttől. Itt öten sérültek meg.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Az iráni hírszerzési minisztérium közölte szerdán, hogy meghiúsítottak egy harmadik támadást; a tárca arra kérte a teherániakat, hogy ne használjanak tömegközlekedési eszközöket.

(The Guardian, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik