Nagyvilág

Azonosították a manilai mészárost

Azonosították azt a fegyverest, aki csütörtök éjjel megtámadott, kirabolt egy kaszinót Manilában, és több mint harminc embert megölt, majd magával is végzett – tudatták vasárnap a Fülöp-szigeteki hatóságok.

A hatóságok szerint a 42 éves, Fülöp-szigeteki Jessie Carlos Javier követte el a rablógyilkosságot. A rendőrség a férfi családjára hivatkozva arról számolt be, hogy Javier korábban a pénzügyminisztériumban dolgozott, és tetemes, 80 ezer dolláros (mintegy 22 millió forint) adósságot halmozott fel szerencsejáték-függősége miatt.

Nem terrortámadásról, hanem egy magányos támadó tettéről van szó, ahogyan korábban is mondták – közölte Oscar Albayalde országos rendőrfőnök.

A férfi berontott a Resorts World Manila üdülőközpont kaszinójába, többször a levegőbe lőtt, és több játékasztalt felgyújtott, ami miatt 37 ember halt meg. Kétmillió dollárnak (580 millió forint) megfelelő kaszinózsetonnal menekült el a helyszínről, majd egy szomszédos hotel szobájában megölte magát.

A támadást többször magára akarta vállalni a minél hírhedtebb terrorszervezet képében tetszelegni akaró Iszlám Állam, ám a helyi hatóságok következetesen cáfolták, hogy terrortámadás történt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik