Nagyvilág

Kamaszlány ölt meg egy Uber-sofőrt

Emberöléssel vádoltak meg egy 16 éves Eliza Wasni nevű lányt Chicagóban, mert halálra késelte Grant Nelson, 34 éves Uber-sofőrt.

Wasni május 30-án este egy ellopott egy machetét egy Walmart áruházból, majd a parkolóban fuvart rendelt. Percekkel az után, hogy beszállt Nelson mellé a kocsiba, többször megszúrta a sofőrt. Nelsonnak sikerült kiszállnia az autóból és egy közeli lakónegyed felé futva elmenekülni. Wasni elhajtott az autóval A súlyosan sérült Nelson felhívta a rendőrséget, és elmondta nekik, hogy mi történt.

Eliza Wasni (fotó: Facebook)

A rendőrök nem sokkal később megtalálták az autót és a lányt is. A kocsi összetörve állt az út szélén, mert Wasni nekiment egy térelválasztó betonelemnek. A lány egy közeli épületben bujkált, a ruhája csupa vér volt. Egy szót sem mondott a rendőröknek.

Néhány órával később Nelson meghalt a kórházban. Az Uber közleményt adott ki, amiben azt írják, lesújtották őket a történtek, és mindenben együttműködnek a rendőrséggel az ügy felderítésében. Eliza Wasnit felnőttként fogják felelőségre vonni.

(Kiemelt képünkön Grant Nelson autója a gyilkosság másnapján. A rendőrök sokáig nem szállíttatták el a járművet, hogy minden nyomot begyűjthessenek a helyszínen.)

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik