Nagyvilág

A „szellemvezetés” a legveszélyesebb internetes őrület – majdnem belehalt egy 16 éves fiú

Csak a szerencséjének köszönheti az életét az a 16 éves fiú, aki május 28-án sérült meg súlyosan, amikor egy „ghost riding” (szellemvezetés) videót próbált felvenni, és a saját autója kerekei alá esett.

A „ghost riding” egy internetes őrület. Lényege, hogy az ember az autóját vezetve lelassít, üresbe teszi a sebességváltót, majd elhagyja a vezetőülést, és a mozgó kocsi mellett fut, vagy táncol.

A kaliforniai Temeclaban élő fiú vasárnap este fél kilenckor, a város egyik külső területén haladt, tízéves Toyota Tundra típusú pickupjával. Az autó 8 km/h sebességgel haladt, amikor a srác kiugrott belőle, és futni kezdett mellette. A fiú megbotlott, és a kerekek alá esett. Szerencsére az autó utasa, egy szintén 16 éves kamasz meg tudta állítani a járművet, mielőtt az bárminek nekiütközhetett volna.

A kerekek alá esett tinit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, többek között összeomlott a tüdeje, eltört a válla, és beszakadt a dobhártyája.

„Szerencséje, hogy életben van, örülünk neki. Reméljük, hogy egy ilyen eset arra ösztönzi a szülőket, hogy elbeszélgessenek a gyerekeikkel a biztonságról” – mondta Mike Lassing, az esetnél intézkedő rendőr.

A „ghost riding” nem új jelenség, már 2006 óta jelen van a videómegosztókon. Akkor az E-40 nevű rapper, „Tell me when to go” című számához készített klip nyomán terjedt el, az utóbbi időben azonban valamiért ismét divatba jött.

(Kiemelt képünk, és a cikkben látható videó, illusztráció!)

(Press Enterprise)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik