Nagyvilág

Trumpnak sétálnia kellett volna pár száz métert, inkább megvárta, míg érte megy egy golfkocsi

A G7-csoport csúcstalálkozóján részt vevő vezetőkről szerettek volna egy csoportképet készíteni szombaton Szicíliában. Azonban amíg a brit, kanadai, francia, német, olasz és japán vezető úgy döntött, 700 jard (azaz körülbelül 640 méter) lesétálása nem okoz gondot, addig Trump inkább úgy látta jónak, ha megvárja, amíg érte jön egy golfkocsi.

Az út azonban még kocsival is hosszabbnak bizonyult számára, mint a többieknek gyalog, hiszen az amerikai elnöknek sikerült elkésni a kép készítéséről. Aztán valahogyan csak odaért, úgyhogy sikerült elkészíteniük a fotót:

A G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata a menedékkérők jogainak elismerésével együtt azt is hangsúlyozza, hogy az államok szuverén joga a saját határaik ellenőrzése. A párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zajlott a tanácskozás.

Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök a pénteken elfogadott terrorizmusellenes nyilatkozatot nevezte a csúcs legfontosabb eredményének. Azt mondta, ezen kívül kisebb eredmények születtek, például az a G7-es program, ami fiatal afrikai vállalkozók képzését célozza.

Angela Merkel viszont egyáltalán nem volt elégedett Trump hozzáállásával, az Egyesült Államok szerinte teljesen elszigetelődött a vitában, elutasította, hogy elkötelezze magát a párizsi klímamegállapodás végrehajtása mellett.

Trump egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy jövő héten hozza meg végleges döntését a párizsi klímamegállapodásról.

(TheHill)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik