Nagyvilág

„Szeretettel Manchesterből” – áll az Iszlám Államnak szánt rakétán

Nincs minden manchesteri elragadtatva a brit királyi légierő üzenetétől.

A brit védelmi minisztérium tisztviselői elismerték, hogy valódi az a Twitteren megjelent fotó, amelyen az látható, hogy a királyi légierő katonái a „Szeretettel Manchesterből” szöveget írták egy rakétára, amivel az Iszlám Államot veszik célba Szíriában. A felirat a hétfő esti manchesteri terrortámadásra utal, amelyben huszonketten vesztették életüket.

A britek az amerikaiak példáját követik, ők korábban például a „Szeretettel Párizsból” feliratot írták fel rakétákra és bombákra a francia fővárosban elkövetett merényletek után, de az oroszok is csináltak hasonlót.

https://twitter.com/Syria_Protector/status/666262101309177857

A fotó nem aratott osztatlan tetszést. Harriet Williamson, aki egy, a közel-keleti konfliktusövezetekben tevékenykedő humanitárius segélyszervezet munkatársa, az Independentnek azt írta: a szülővárosában, Manchesterben történt tragédia után rosszul esik neki a rakétán lévő felirat, és tiszteletlenségnek tartja, hogy a város nevét egy olyan eszközre firkálták, ami halált és rombolást hoz.

A manchesteriek a baj idején összefogtak, elképesztő erőt mutattak azzal, hogy kiálltak egymás mellett, vallásra, etnikumra, származásra való tekintet nélkül. Manchester gyászol. Gyógyulást akarunk, nem még több erőszakot és borzalmat

– jelentette ki Williamson. Szerinte a „szemet szemért” megközelítés az egész világot vakká teszi. (Euronews)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik