Nagyvilág

Öngyilkos akart lenni, de a fején átment golyó a barátnőjét ölte meg

A 22 éves alaszkai nő meg akarta akadályozni, hogy szerelme megölje magát.

Nem szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást egy 21 éves alaszkai férfi ellen, aki öngyilkossági kísérlete közben megölte barátnőjét – jelentette a helyi sajtó. Victor Sibson kedden jelent meg egy bíróság előtt, ahol augusztus 21-re írták ki tárgyalását a még április közepén történt eset miatt.

A rendőrök április 19-én reggel vonultak ki a pár Anchorage városában található otthonához, ahol életveszélyes állapotban találták a férfit, és a 22 éves Brittany-Mae Haagot.

Brittany-Mae Haag

A nő a mellkasán, Sibson pedig a fején szenvedett lőtt sérülést. Mindkettőjüket kórházba szállították, de Haag pár órával később belehalt sérüléseibe. A férfi életét viszont sikerült megmenteni.

A hatóságok először azt gyanították, hogy Sibson megölte a barátnőjét, majd megpróbált végezni magával, de a bizonyítékok végül mást mutattak. Az ügyészség közlése szerint Haag megpróbálta megakadályozni, hogy barátja fejbe lője magát, és dulakodtak a fegyverért, amikor eldördült a lövés.

Victor Sibson, a koponyáját összetartó sisakban jelent meg a bírósági meghallgatásán (Fotó: KTVA)

A golyó koponyája bal oldalán hatolt be a férfi fejébe, és felül távozott, majd tovább haladva mellkason találta a nőt, aki az ülő Sibson mellett állt. James Fayette ügyész közlése szerint a helyszínen csak egy töltényhüvelyt, és egy lövedéket találtak (a nő testében), és a szoba falán és plafonján talált nyomok is azt mutatják, hogy csak egy lövés volt.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik