Nagyvilág

Trump szerint a terroristák nem szörnyek, hanem vesztesek

Vlagyimir Putyin terrorellenes együttműködést ajánlott a briteknek.

A Betlehemben tartózkodó Donald Trump együttérzését nyilvánította ki a manchesteri robbantás sérültjei, valamint az áldozatok hozzátartozói számára. Azt írta, az Egyesült Államok szolidáris az Egyesült Királyság népével.

Annyi fiatal gyönyörű, ártatlan, az életét élvező embert gyilkoltak meg a gonosz vesztesek. Nem fogom őket szörnyeknek nevezni, mert az tetszene nekik

– mondta az elnök.

Innentől veszteseknek fogom őket hívni, mert azok

– folytatta. Trump szerint a társadalom nem tűrheti a vérontás folytatását, a terroristákat és a szélsőségeseket, és a mögöttük állókat örökre el kell űzni. „Ezt a kártékony ideológiát el kell pusztítani, az ártatlan életeket meg kell védeni” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy minden civilizált nemzetnek össze kell fognia, hogy polgáraik biztonságban és békében élhessenek.

Az amerikai elnök kedd délután az alábbi fotót posztolta Twitteren, ezzel is kinyilvánítva hogy szolidaritását a britekkel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki Theresa May brit miniszterelnöknek.

Mélyen elítéljük ezt a cinikus és embertelen bűncselekményt. Bízunk benne, hogy kitervelői nem maradnak büntetlenül

– közölte Putyin, aki terrorellenes együttműködést ajánlott Nagy-Britanniának. A sérülteknek gyors felépülést kívánt, az áldozatok családjai számára együttérzését fejezte ki. (The Guardian, TASZSZ)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik